Tattooshop
TRADTOO

NaZORG

Het verzorgen van je nieuwe tatoeage is net zo belangrijk als het proces van het tatoeëren zelf en heeft grote invloed op het eindresultaat van je tatoeage. 

De meeste problemen met net gezette tatoeages ontstaan wanneer een klant zich niet houd aan de nazorg instructies en zelf gaat dokteren. In eerste 72 uur na het zetten van de tatoeage zijn de risico’s op o.a. infecties en allergische reacties het hoogst. 

Het verzorgen van je tattoos is niet maar voor een week, het is voor de rest van je leven. Hoe beter de conditie van je huid is, hoe beter de tattoo eruit blijft zien. Het genezingsproces is afhankelijk van de conditie van je huid, je huidtype, het formaat en de plaats, de stijl van de tatoeage en van de nazorg. Een full colour tatoeage zal over het algemeen langer duren om te genezen dan een black & grey stuk. Gemiddeld heeft de oppervlakte van de tattoo tussen 1 tot 3 weken nodig om te genezen, maar pas vanaf 4 tot 6 weken is de huid helemaal hersteld.

Let op: neem contact op met je huisarts bij extreme roodheid, zwellingen, bloedingen, wondvocht, kleurverandering of chronische pijn. 

We adviseren je om de volgende informatie goed te lezen en deze op te volgen.

Tattoo nazorg instructies

Om ervoor te zorgen dat je nieuwe tattoo optimaal geneest is het erg belangrijk dat je de wond op de juiste manier verzorgd.
Lees daarom onze nazorg instructies goed door. 

 • Wanneer de tattoo artiest klaar is wordt je tatoeage schoongemaakt, ingesmeerd en verpakt met transparante folie. Dit mag je na 3 tot 5 uur verwijderen. 
 • Was je handen
  Persoonlijke hygiëne is absoluut noodzakelijk. Zorg er altijd voor dat je je handen grondig wast met een goede antibacteriële zeep voordat je in aanraking komt met je tatoeage. 
 • Was je tatoeage
  Was je tatoeage de eerste drie dagen 2 keer per dag met lauwwarm water en met een milde antibacteriële zeep. Laat het water via je handen over je tatoeage stromen en was de tatoeage zachtjes met je hand. Als je de tatoeage na afloop goed wast is er minder kans op korstvorming. 
 • Laat de huid drogen

Laat de tatoeage aan de lucht drogen of dep de huid voorzichtig droog met een schoon stuk keukenrol. Wacht vervolgens 10 á 20 minuten tot je huid helemaal is opgedroogd en je tatoeage weer kan ademen. 

 • Smeer je tatoeage dun in
  Smeer de tatoeage dun in met Bepanthen Baby zalf. Doe dit ten minste 3 keer per dag. Was altijd eerst je handen wanneer je de tatoeage gaat insmeren. Blijf je tatoeage dun insmeren totdat je huid genezen is. 

Zorg dat je tijdens het genezingsproces: 

• de tatoeage zo min mogelijk aanraakt (was eerst je handen voordat je de wond verzorgt); 
• niet krabt aan de tatoeage; 
• de tatoeage niet bedekt met strakke of vervuilde kleding; 
• de tatoeage niet afdekt met pleisters of verband; 
• (bubbel)baden, zwembaden, sauna’s en stoombaden vermijdt; 
• de tatoeage niet blootstelt aan zonlicht of de zonnebank. 

De getatoeëerde huid blijft ook na genezing erg gevoelig voor zonlicht.
Smeer je genezen tatoeage daarom altijd in met een hoge factor zonnebrand crème.  
 

Let op: neem contact op met je huisarts bij extreme roodheid, zwellingen, bloedingen, wondvocht, kleurverandering of chronische pijn. 


Tattoo garantie
Zodra je tatoeage is genezen zien we je binnen 8 weken graag nog even terug om te controleren of alles goed gepakt heeft. Mocht er iets bijgewerkt moeten worden kunnen we gelijk een afspraak inplannen en werken we je tatoeage kosteloos bij.  

Downloads

 

Download hier de nazorg instructies

Download hier informatie over de risico's van tatoeëren

Download hier het toestemmingsformulier

 


10 tattoo Nazorg tips

 • Luister naar het advies en de tips van je eigen tatoeëerder. Als professional met ervaring weten zij welke verzorging en welke producten het beste werken. 
 • Dek je tatoeage niet nogmaals af. Zodra je de folie bij thuiskomst eraf hebt gehaald, verpak je de tatoeage NOOIT opnieuw. Je tatoeage wordt dan een broeinest voor bacteriën en de kans op ontstekingen en andere narigheid neemt alleen maar toe. 
 • Het is uiterst belangrijk om de tatoeage schoon te houden. Vergeet niet dat je tatoeage een open wond is. Was altijd eerst je handen met antibacteriële zeep voor je in aanraking komt met je tatoeage. Je kunt je tatoeage bij thuiskomst voorzichtig wassen met lauwwarm water. Gebruik geen washandjes of andere middelen, je hand is voldoende. Douchen is geen probleem, maar richt nooit de directe straal op je tatoeage en pas op met zeep en/of shampoo.
 • Smeer je tatoeage minimaal 2x per dag dun in met Bepanthen. Het laten uitdrogen van je tatoeage kan zorgen voor dikke korsten, het vertraagd het genezingsproces en kan zelfs blijvende gevolgen hebben op het eindresultaat van de tatoeage. Smeer niet te dik want te veel zalf zorgt er weer voor dat je huid kan niet ademen.
 • Het is heel gebruikelijk dat een nieuwe tattoo gevoelig, rood of soms licht ontstoken kan zijn. De meeste mensen ervaren enige irritatie tot een dag of twee á drie na de nieuwe tattoo. Het verschilt per persoon en is afhankelijk van de grootte, de plaatsing en de hoeveelheid werk in de tatoeage. Als deze symptomen langer dan 3 of 4 dagen aanhoudt, kun je de tattooshop bellen voor een afspraak, zodat ze het kunnen zien en je kunnen adviseren.


 • Een aantal dagen na het zetten gaat je tatoeage waarschijnlijk vervellen. Dit is volkomen normaal. Zodra je er velletjes af gaat trekken, kan het zijn dat je stukjes huid en inkt meetrekt, waardoor je tatoeage minder mooi geneest. Je tatoeage schoon houden, dun in blijven smeren en er verder zo min mogelijk aankomen. Het zal waarschijnlijk gaan jeuken tijdens het genezen, wat je ook doet, niet krabben!
 • Laat je tatoeage niet weken (ten minste twee weken) vanaf de dag waarop het is gezet. Dus niet in bad en niet zwemmen en de sauna is ook niet aan te raden. 
 • Ga niet onder de zonnebank en vermijd direct zonlicht met je nieuwe tatoeage. (ten minste twee weken)  UV-stralen beschadigen de huid en zal de kleur van je tattoo vervagen. ( Dit geldt overigens voor altijd, dus ook nadat je tattoo genezen is. Wil je toch graag de zon in, gebruik dan de hoogste UV-bescherming sunblock/ zonnebrand crème).
 • Vermijd work-outs. 
 • Bij tatoeages die grote gebieden bestrijken of die op gewrichten zoals ellebogen en knieën zitten, kan het genezen langer duren omdat de huid veel beweegt. Tijdens intensieve activiteiten kan je het risico lopen dat de huid breekt en/of geïrriteerd raakt waardoor het herstel langer duurt. 
 • Vraag ons altijd om hulp als je niet zeker weet hoe je je tattoo moet verzorgen. 
 • De artiest heeft de nazorg instructies uitgelegd en meegegeven, maar dat betekent niet dat je ons niet meer om advies mag vragen. Voel je niet bezwaard o.i.d. want we zijn er om je te helpen en daarnaast is het ook ons werk wat er goed uit moet blijven zien, zodat we beiden trots kunnen blijven.


Het genezingsproces van je nieuwe tatoeage

Zodra de sessie erop zit wordt je tatoeage grondig schoongemaakt, ingesmeerd en verpakt met folie voor extra bescherming tegen bacteriën totdat je thuiskomt. Na 2 tot 4 uur mag je de folie …Ga naar deze sway
 
 
 
E-mailen
Bellen
Map
Info
Instagram