Unique . Professional . Creative.
Tattooshop Tradtoo

Informatie & Advies

Wanneer je van plan bent een tatoeage te laten zetten is het raadzaam deze tattoo informatie even door te lezen. Aangezien een tatoeage behoorlijk permanent is willen we je van de juiste informatie en tips voorzien. 


Risico's van tatoeages

Het aanbrengen van tatoeages brengt risico's met zich mee. Stel de tatoeëerder altijd op de hoogte van eventueel medicijngebruik, eventuele huidproblemen, allergieën, epilepsie en overgevoeligheidsreacties. 

Laat geen tatoeage aanbrengen;
- op plekken waar je het afgelopen jaar plastische chirurgie of bestraling hebt ondergaan;
- op een litteken dat minder dan een jaar oud is;
- op een plek die minder dan zes weken geleden is getatoeëerd; 
- op een plek waar minder dan drie maanden geleden een tatoeage is weg gelaserd of waar de laserwond nog niet genezen is; 
- op geïrriteerde huid zoals bultjes, donkere moedervlekken of zwellingen; 
- als je onder invloed bent van alcohol of drugs;
- als je zwanger bent.

Daarnaast wordt het afgeraden om een tatoeage te laten zetten als je last hebt van één van de volgende aandoeningen:
 - diabetes
 - hemofilie
 - chronische huidziekte
 - allergie voor tatoeage materialen of -inkt
 - immuunstoornis
 - hart- en vaatafwijkingen

Heb je één van deze aandoeningen of gebruik je antistollingsmiddelen of antibiotica en wil je toch een tatoeage? Dan raden we je sterk aan om je plannen voor een tatoeage eerst met je behandelend arts te bespreken. Je arts heeft het beste zicht op de stabiliteit van je lichamelijke toestand (met of zonder het gebruik van medicatie). Hierdoor kan hij of zij het beste beoordelen wat de risico’s zijn wanneer je toch een tatoeage laat zetten. 

Kijk voor meer informatie over de risico's van tatoeages op www.veiligtatoeerenenpiercen.nl 

Tattoo nazorg instructies

Om ervoor te zorgen dat je nieuwe tatoeage optimaal geneest, is het erg belangrijk dat je de tattoo op de juiste manier verzorgd. 

Na afloop wordt je tatoeage verpakt met transparante folie. Dit mag je na 3 tot 5 uur verwijderen. 

Was je handen
Persoonlijke hygiëne is absoluut noodzakelijk. Zorg er altijd voor dat je je handen grondig wast met een goede antibacteriële zeep voordat je je tatoeage aanraakt. 

Was je tatoeage
Was je tatoeage de eerste drie dagen 2 keer per dag met lauwwarm water en met een milde antibacteriële zeep. Laat het water via je handen over je tatoeage stromen en was de tatoeage zachtjes met je hand. Als je de tatoeage na afloop goed wast is er minder kans op korstvorming. 

Laat de huid drogen
Laat de tatoeage aan de lucht opdrogen of dep de huid voorzichtig droog met een schoon stuk keukenrol. Wacht vervolgens ongeveer 10 á 20 minuten tot je huid helemaal is opgedroogd en je tatoeage weer kan ademen. 

Smeer je tatoeage dun in
Smeer de tatoeage dun in met Bepanthen Baby zalf. Doe dit ten minste 3 keer per dag. Was altijd eerst je handen wanneer je de tatoeage gaat insmeren. Blijf je tatoeage dun insmeren totdat je tatoeage helemaal genezen is. 

Zorg dat je tijdens het genezingsproces: 
• de tatoeage zo min mogelijk aanraakt (was eerst je handen voordat je de wond verzorgt); 
• niet krabt aan de tatoeage; 
• de tatoeage niet bedekt met strakke of vervuilde kleding; 
• de tatoeage niet afdekt met pleisters of verband; 
• (bubbel)baden, zwembaden, sauna’s en stoombaden vermijdt; 
• de tatoeage niet blootstelt aan zonlicht of de zonnebank. 

De getatoeëerde huid blijft ook na genezing erg gevoelig voor zonlicht. Smeer je tatoeage daarom altijd in met zonnebrand crème. 

Bijwerken/ Controle afspraak

Zodra je tatoeage is genezen zien we je graag nog even terug om te controleren of alles goed gepakt heeft. Mocht er nog wat bijgewerkt moeten worden kunnen we gelijk een afspraak inplannen en werken we je tatoeage kosteloos* bij. (*binnen een termijn van 8 weken) 


 
E-mailen
Bellen
Map
Info
Instagram