Custom Design
 
Quality Tattooing

Onze werkwijze


Afspraak maken

Tatoeages worden alleen op afspraak gezet.
Als je een afspraak wilt maken kun je ons een mail sturen. Omschrijf je wensen en ideeen zo duidelijk mogelijk en voeg eventuele voorbeelden toe. 

Op basis van deze informatie beoordelen we of we genoeg weten om je direct in te plannen voor een tattoo sessie, of dat er meer informatie nodig is. We nemen vervolgens contact met je op via de mail, om een datum af te spreken en de aanbetaling voor de tattoosessie af te ronden.


E-mail sturen

Design consult

Met name wanneer er een ontwerp gemaakt moet worden op basis van jouw ideeën en wensen, (een custom design) en voor grotere tatoeages zoals een hele sleeve of rugstuk, plannen we voorafgaand aan de tattoosessie eerst een design consult in.

Dit consult is van belang om zorgvuldig je wensen en de details te bespreken die ervoor te zorgen dat jouw custom design precies zo wordt als jij in gedachten hebt, en er duidelijke afspraken gemaakt kunnen worden. 

Een design consult duurt meestal een klein half uurtje en kost je niets mits er ook een afspraak is ingepland voor de tattoosessie. Mocht je nog geen sessie ingepland hebben vragen we een vergoeding van €20,-  als vergoeding voor de tijd die de artiest in je design stopt.

Het ontwerp wordt 1 á 2 dagen voor je afspraak naar je toe gemaild. Dit lukt ons helaas niet eerder. Mocht er iets aangepast moeten worden, is dat natuurlijk geen probleem.

Tarieven

Elke tattoo en elke huid is verschillend en dat maakt dat we geen standaard prijzen kunnen geven.  
Als de moeilijkheidsgraad hoger ligt wordt dit in de prijs meegenomen en zal de prijs stijgen. 
Is het een gemakkelijk ontwerp dan zal de prijs naar beneden worden bijgesteld. Zo kan het gebeuren dat een tatoeage voor de ene klant uitkomt op bijvoorbeeld €150,- terwijl een ander er €125,- voor heeft betaald.

Om deze reden geven wij alleen een prijs indicatie. Dit is geen garantie, maar een leidraad zodat je weet waar je ongeveer rekening mee moet houden. 

Je kunt bij voorkeur contant betalen, maar het kan ook via een betaalverzoek of met PayPal. Pinnen is helaas niet mogelijk. Er zit er een pinautomaat om de hoek. 

  • Tattoo Starttarief; €60,-
  • Aanbetaling €50,-

Aanbetaling

De tattoosessie staat pas gereserveerd zodra je aanbetaling is voldaan. Je kunt de aanbetaling contant bij ons langsbrengen maar dit mag ook per betaalverzoek gedaan worden.

Bij het maken van een afspraak vragen we altijd een aanbetaling van 50 euro. Dit is een garantie dat we niet voor niets aan je ontwerp werken en dat je op de afgesproken dag en tijd aanwezig bent. 

Ben je verhinderd en kun je niet op je afspraak verschijnen? Laat het ons dan minimaal 48 uur (!) van te voren weten, dan blijft je aanbetaling geldig voor je nieuwe afspraak. Zeg je te laat af of heb je je bedacht? Dan ben je je aanbetaling helaas kwijt.

Aanbetalingen zijn niet terug te vorderen en niet door te schuiven naar andere personen. 

De aanbetaling zal wanneer de tattoosessie klaar is, verrekend worden met het totale bedrag van je tatoeage. 
Tattoo sessie

Voorafgaand aan je afspraak heb je waarschijnlijk een mail ontvangen met daarin de volgende bijlages; de risico's van tatoeages, de nazorginstructies en het toestemmingsformulier.
Het toestemmingsformulier krijgen wij graag ingevuld en ondertekend terug voor de tattoo sessie begint. 

De tattoo artiest zet alle spullen klaar en zal je komen halen als hij zover is. Vervolgens zal er een stencil aangebracht worden. dit moet ongeveer 10 minuten drogen. Je mag in de stoel komen zitten en en dan gaat de tattoosessie beginnen.

Als het je allereerste tatoeage is, kan de artiest aanbieden om eerst een lijntje zonder inkt te zetten, zodat je bekend bent met het gevoel en weet wat je kunt verwachten. 

Afhankelijk van het formaat van je tatoeage zal je tattoo in 1 keer, of in meerdere sessies gezet worden. Vier uur tatoeëren is voor de meeste klanten nog dragelijk. Dit door de natuurlijke pijnstillers (endorfine) die vrijkomen. Langer dan 4 uur wordt moeilijk voor zowel de klant (de pijn) als voor de artiest (door het opzwellen van de huid). Mede hierdoor is het nodig dat grotere tatoeages worden verdeeld over meerdere sessies. 

Na de tattoo sessie word je huid zorgvuldig schoongemaakt, ingesmeerd en verpakt met folie. Dit mag je na 2 tot 4 uur verwijderen. Vervolgens volg je de stappen op van de nazorginstructies.

Wil je meer weten over het genezingsproces van je getatoeëerde huid? Lees dan hier verder. 
Tattoo check-up

Zodra je tatoeage genezen is, (na 6 weken) zien we je graag even terug om je tattoo na te lopen, en te controleren of alles goed heeft gepakt.
Deze check up, en het eventueel bijwerken van je tattoo is gratis, mits je de afspraak binnen 2 maanden na genezing hebt geboekt. Indien je tatoeage bijgewerkt moet worden, plannen we hiervoor een afspraak in. Je mag ons overigens ook een duidelijke foto naar ons mailen zodat we kunnen zien hoe je tatoeage is genezen.  


We zouden het erg waarderen als je een review wilt schrijven over je ervaring bij Tattooshop Tradtoo op Google en/ of Facebook. 
 
 
 
E-mailen
Map
Info
Instagram