TattooshopTradtoo
 

Je eerste tatoeage

Wanneer je van plan bent om je eerste tatoeage te laten zetten is het raadzaam je vooraf te verdiepen in het proces. Aangezien een tatoeage best behoorlijk permanent is, willen we je graag van de juiste informatie en tips voorzien om eventuele teleurstelling en/ of spijt te voorkomen.  

  • Mag ik een tatoeage?
  • Wat zijn de risico's?
  • Tips voor het vinden van de juiste shop en artiest
  • Hoe kies je een ontwerp?
  • Do's and don'ts wanneer je een afspraak wilt maken
  • Tips om je voor te bereiden op je afspraak
  • Advies voor tijdens je tattoo sessie

Mag ik een tatoeage?

Helaas kan en mag niet iedereen een tatoeage laten zetten. Dit heeft te maken met de wettelijk vastgestelde leeftijdsgrens, en je gezondheid. 

Bij kinderen onder de 12 jaar is het nooit toegestaan om een tatoeage te zetten. Bij jongeren tussen de 12 en 16 jaar mag alleen een tatoeage gezet worden als de wettelijk vertegenwoordiger aanwezig is.
Hierop zijn vier uitzonderingen. Het is bij jongeren tot 16 jaar verboden een tatoeage aan te brengen op hun hoofd, hals, polsen en handen. Als je nog geen 16 bent wordt het laten zetten van een tatoeage sterk afgeraden. 

Let op: wij tatoeëren vanaf 16 jaar. Vanaf 16 tot 18 jaar moeten ouders of voogd aanwezig zijn tijdens de tattoosessie en hun handtekening moet op het toestemmingsformulier gezet worden.

Kijk voor meer informatie over de wetgeving omtrent tatoeages op www.veiligtatoeerenenpiercen.nl De risico's van tatoeages

 

Het aanbrengen van tatoeages brengt risico's met zich mee. Stel de tatoeëerder altijd op de hoogte van eventueel medicijngebruik, eventuele huidproblemen, allergieën, epilepsie en overgevoeligheidsreacties. 

 

Laat geen tatoeage aanbrengen;
- op plekken waar je het afgelopen jaar plastische chirurgie of bestraling hebt ondergaan;
- op een litteken dat minder dan een jaar oud is;
- op een plek die minder dan zes weken geleden is getatoeëerd; 
- op een plek waar minder dan drie maanden geleden een tatoeage is weg gelaserd of waar de laserwond nog niet genezen is; 
- op geïrriteerde huid zoals bultjes, donkere moedervlekken of zwellingen; 
- als je onder invloed bent van alcohol of drugs;
- als je zwanger bent.

Daarnaast wordt het afgeraden om een tatoeage te laten zetten als je last hebt van één van de volgende aandoeningen:
 - diabetes
 - hemofilie
 - chronische huidziekte
 - allergie voor tatoeage materialen of -inkt
 - immuunstoornis
 - hart- en vaatafwijkingen


Heb je één van deze aandoeningen of gebruik je antistollingsmiddelen of antibiotica en wil je toch een tatoeage? Dan raden we je sterk aan om je plannen voor een tatoeage eerst met je behandelend arts te bespreken. Je arts heeft het beste zicht op de stabiliteit van je lichamelijke toestand (met of zonder het gebruik van medicatie). Hierdoor kan hij of zij het beste beoordelen wat de risico’s zijn wanneer je toch een tatoeage laat zetten. 


Download hier de risico's van tatoeëren
Informatie over de risico’s van tatoeages.pdf (190.14KB)
Download hier de risico's van tatoeëren
Informatie over de risico’s van tatoeages.pdf (190.14KB)

 

Hoe kies ik de juiste shop / artiest?

Controleer altijd eerst of de tattooshop in bezit is van een GGD vergunning. Dit geeft aan of er hygiënisch wordt gewerkt en of ze gekeurd zijn. 
Op veiligtatoerenenpiercen.nl vind je alle GGD goedgekeurde shops. 

Let op: een GGD keuring zegt helaas niets over de kwaliteit en over kennis van de tattoo artiest. Bekijk daarom altijd eerst foto's van het werk van de artiest, bekijk recensies van andere klanten, en bekijk foto's van de tattoos zodat je kunt beoordelen of de stijl van de artiest past bij wat jij zoekt. Elke artiest heeft een eigen unieke stijl, en dat moet wel passen bij wat jij mooi vindt en verwacht. 

Sinds 2010 is Tattoo Platform de enige organisatie waar kwaliteit een erg grote rol speelt. Zij krijgen hulp van vele gerespecteerde artiesten en liefhebbers om het kaf van het koren te scheiden. Het werk van de artiesten in Nederland wordt bekeken en er wordt gelet op strak lijnwerk, vloeiende schaduwen en mooie volle kleuren. Zo creëren ze een onafhankelijk overzicht van tattoo shops waar je met een gerust gevoel in de stoel kunt ploffen.


Hoe kies ik een ontwerp?

Door na te denken over de dingen waar je het meest van houdt en door te vertrouwen op je gevoel vind je uiteindelijk wel  iets dat bij jouw past. Het mooie van tatoeages is dat we bijna alles wat je wilt hebben kunnen illustreren in bijna elke stijl. Wel een idee hebben, maar geen goede voorbeelden, is dus geen probleem!

We adviseren klanten wanneer ze nog niet helemaal zeker zijn over hun ontwerp, om een inspiratiebord samen te stellen op bijvoorbeeld Pinterest of om foto's op te slaan in een 'tattoo' album op je telefoon. Je kunt ook veel inspiratie opdoen in de app Tattoodo

Daarnaast hebben we op de shop diverse voorbeeld boeken met flash tattoos waar je tussen kunt kijken en ideeën kunt opdoen. 

Als je een naam of een tekst wilt, neem dan vooral even een kijkje op Dafont. Hier vind je heel veel verschillende lettertypes en kun je zelf zien hoe jouw tekst eruit gaat zien in een door jou gekozen lettertype. Do's & Dont's

Do;  Think before you ink
Denk na vóór je een afspraak maakt en we 5 keer heen en weer mailen voor het duidelijk is wat je wilt. Het scheelt ons enorm veel tijd, als je vooraf goed nadenkt en ons een beknopte maar duidelijke uitleg geeft. 
Maak daarom bij voorkeur gebruik van ons Intake formulier.

Do; Research
Zorg voor goed en voldoende referentiemateriaal. Op Pinterest, Google image search of op Tattoodo staat meer dan genoeg referentiemateriaal om ons een idee te kunnen geven wat je smaak is en wat je ongeveer bedoelt. 

Don't; ask us to act like a copy machine…
Vraag de artiest niet om een directe kopie te maken van een al bestaande tatoeage. 

Do; be honest
Het is echt belangrijk dat je je wensen kenbaar maakt en het ontwerp echt bij je past , maar…

DO; Trust the tattoo artist

Als jij een locatie aanwijst die jij mooi vind dan zal de artiest hier zijn mening over geven en vervolgens het stencil plaatsen.
We begrijpen dat de plek soms niet is wat je ervan verwacht had. Dan is een aanpassing niet erg, maar om iets meerdere keren 2 cm meer naar links, en dan weer naar rechts te verplaatsen zorgt voor een vervelende sfeer. Daarnaast is het voor je huid ook niet goed want dan is het al geïrriteerd door het herhaaldelijk wrijven om de blauwdruk weg te krijgen.
Vertrouw op de artiest en op zijn kunnen, hij wilt immers ook mooi werk afleveren.Wil je jouw aankomende tatoeage bespreken en/ of een afspraak maken? Vul dan het intakeformulier in. 

Intakeformulier invullen


Lees hier hoe je kunt voorbereiden op je afspraak, en handige tips voor tijdens de tattoo sessie.

E-mailen
Bellen
Map
Info
Instagram