Custom Design
 
Quality Tattooing

TATTOO VERZORGING

Het verzorgen van je nieuwe tatoeage is net zo belangrijk als het proces van het tatoeëren zelf en heeft grote invloed op het eindresultaat van je tatoeage. 

De meeste problemen met net gezette tatoeages ontstaan wanneer een klant zich niet houd aan de nazorg instructies en zelf gaat dokteren.
In eerste 72 uur na het zetten van de tatoeage zijn de risico’s op o.a. infecties en allergische reacties het hoogst. 

Het verzorgen van je tattoos is niet maar voor een week, het is voor de rest van je leven. Hoe beter de conditie van je huid is, hoe beter de tattoo eruit blijft zien. 
Het genezingsproces is afhankelijk van de conditie van je huid, je huidtype, het formaat en de plaats, de stijl van de tatoeage en van de nazorg. Een full colour tatoeage zal over het algemeen langer duren om te genezen dan een black & grey stuk. Gemiddeld heeft de oppervlakte van de tattoo tussen 1 tot 3 weken nodig om te genezen, maar pas vanaf 4 tot 6 weken is de huid helemaal hersteld.

Let op: neem contact op met je huisarts bij extreme roodheid, zwellingen, bloedingen, wondvocht, kleurverandering of chronische pijn. 

Nazorg instructies

Wanneer de artiest klaar is, wordt je tatoeage schoongemaakt en ingepakt met transparante folie.
Dit mag je na twee tot vier uur verwijderen.

Was altijd eerst je handen.
Persoonlijke hygiëne is absoluut noodzakelijk. Zorg er altijd voor dat je altijd je handen grondig wast met een goede zeep voordat je je tatoeage aanraakt. 

 Was je tatoeage 2 x per dag.
Als je de tatoeage na afloop wast, is er minder kans op korstvorming. Was de tattoo met lauwwarm water en milde zeep (Tattoomed cleansing gel, Neutral of Unicura). Laat het water via je handen over je tatoeage stromen en was de tatoeage zachtjes met je hand. Dit kan ook onder de douche maar niet onder een directe straal water. Zorg ervoor dat er geen zeepresten achterblijven.

Laat de huid drogen.
Laat de tatoeage aan de lucht drogen of dep de huid voorzichtig droog met een schoon stuk keukenrol. Wacht vervolgens 10 á 20 minuten tot je huid helemaal is opgedroogd en je huid weer kan ademen. 

Smeer je tattoo minimaal 2 x per dag dun in.
Smeer de tatoeage dun in met een GGD goedgekeurde aftercare zalf. 

Wij adviseren Bepanthen Tattoo, of Tattoomed Aftercare. Vergeet niet om eerst je handen te wassen voordat je de tatoeage gaat insmeren. 

Blijf je tatoeage op deze manier verzorgen totdat de huid genezen is. 

Zorg dat je tijdens het genezingsproces:  

De tatoeage zo min mogelijk aanraakt (was eerst je handen voordat je de wond verzorgt); 

 • Niet krabt aan de tatoeage; 
 • De tatoeage niet bedekt met strakke of vervuilde kleding; 
 • De tatoeage niet opnieuw afdekt met pleisters of verband; 
 • De tatoeage niet laat weken. (Bubbel)baden, zwembaden, sauna’s, stoombaden etc. vermijden; 
 • De tatoeage niet blootstelt aan zonlicht of de zonnebank.

De getatoeëerde huid blijft ook na genezing gevoelig voor zonlicht.
Smeer je genezen tatoeage daarom altijd in met een hoge factor zonnebrandcrème.


Het is heel gebruikelijk dat je tatoeage gevoelig, rood en wat opgezwollen is. Dit neemt ongeveer met 3 dagen af. 

Het vervellen en de jeuk van je nieuwe tatoeage is onderdeel van het genezingsproces. Blijf er desondanks van af om te voorkomen dat je het herstelproces vertraagd.
Ga je activiteiten ondernemen met je nieuwe tatoeage dan kun je prima zelf bedenken of dat verstandig is of niet.
Vermijd contact met je tatoeage als het nog aan het genezen is.

We kunnen een goede genezing niet garanderen als je onze instructies niet, of niet juist opvolgt. 

 

Tattoo Check-up/ Bijwerken

Zodra je tatoeage is genezen zien we je binnen 12 weken graag nog even terug om te controleren of alles goed gepakt heeft.
Mocht er iets bijgewerkt moeten worden kunnen we gelijk een afspraak inplannen en werken we je tatoeage kosteloos bij.

Lees meer over de aftercare producten in onze blog!

Meer tips en adviezen

 • Luister naar het advies en de tips van je eigen tatoeëerder. Als professional met ervaring weten zij welke verzorging en welke producten het beste werken. 
 • Dek je tatoeage niet nogmaals af. Zodra je de folie bij thuiskomst eraf hebt gehaald, verpak je de tatoeage NOOIT opnieuw. Je tatoeage wordt dan een broeinest voor bacteriën en de kans op ontstekingen en andere narigheid neemt alleen maar toe. 
 • Het is uiterst belangrijk om de tatoeage schoon te houden. Vergeet niet dat je tatoeage een open wond is. Was altijd eerst je handen met antibacteriële zeep voor je in aanraking komt met je tatoeage. Je kunt je tatoeage bij thuiskomst voorzichtig wassen met lauwwarm water. Gebruik geen washandjes of andere middelen, je hand is voldoende. Douchen is geen probleem, maar richt nooit de directe straal op je tatoeage en pas op met zeep en/of shampoo.
 • Smeer je tatoeage minimaal 2x per dag dun in met Bepanthen tattoo zalf. Het laten uitdrogen van je tatoeage kan zorgen voor dikke korsten, het vertraagd het genezingsproces en kan zelfs blijvende gevolgen hebben op het eindresultaat van de tatoeage. Smeer niet te dik want te veel zalf zorgt er weer voor dat je huid kan niet ademen.
 • Het is heel gebruikelijk dat je nieuwe tattoo gevoelig, rood of soms licht ontstoken kan zijn.
  De meeste mensen ervaren enige irritatie tot een dag of 2 á 3 na het laten zetten van de tattoo. Het verschilt per persoon en is afhankelijk van de grootte, de plaatsing en de hoeveelheid werk in de tatoeage. Als deze symptomen langer dan 3 of 4 dagen aanhouden, neem dan gerust contact met ons op dan kunnen we je adviseren. 
 • Een aantal dagen na het zetten gaat je tatoeage waarschijnlijk vervellen. Dit is volkomen normaal. Zodra je er velletjes af gaat trekken, kan het zijn dat je stukjes huid en inkt meetrekt, waardoor je tatoeage minder mooi geneest. Je tatoeage schoon houden, dun in blijven smeren en er verder zo min mogelijk aankomen. Het zal waarschijnlijk gaan jeuken tijdens het genezen, wat je ook doet, niet krabben!
 • Laat je tatoeage niet weken (ten minste twee weken) vanaf de dag waarop het is gezet. Dus niet in bad en niet zwemmen en de sauna is ook niet aan te raden. 
 • Ga niet onder de zonnebank en vermijd direct zonlicht met je tatoeage. (ten minste twee weken)  UV-stralen beschadigen de huid en zal de kleur van je tattoo vervagen. ( Dit geldt overigens voor altijd, dus ook nadat je tattoo genezen is. Wil je toch graag de zon in, gebruik dan de hoogste UV-bescherming sunblock/ zonnebrand crème).
 • Bij tatoeages die grote gebieden bestrijken of die op gewrichten zoals ellebogen en knieën zitten, kan het genezen langer duren omdat de huid veel beweegt. Tijdens intensieve activiteiten kan je het risico lopen dat de huid breekt en/of geïrriteerd raakt waardoor het herstel langer duurt. 
 • Vraag ons altijd om hulp als je niet zeker weet hoe je je tattoo moet verzorgen.
  Je hebt de nazorg instructies uitgelegd gekregen en mee naar huis gehad, maar dat betekent niet dat je ons niet meer om advies mag vragen. Voel je niet bezwaard o.i.d. want we zijn er om je te helpen en daarnaast is het ook ons werk wat er goed uit moet blijven zien, zodat we beiden trots kunnen blijven.


Wil je meer details over het genezingsproces? 
Bekijk onze uitleg op Sway!
 
 
 
 
E-mailen
Map
Info
Instagram