Custom Design
 
Quality Tattooing

Tattoo wetgeving, risico's, vergunning, onze huisregels en Covid-19.

Wanneer je van plan bent om je eerste tatoeage te laten zetten is het raadzaam om je vooraf te verdiepen in het algehele proces.
Aangezien een tatoeage best behoorlijk permanent is, willen we je graag van de juiste informatie en tips voorzien om eventuele teleurstelling en/ of spijt te voorkomen.

 • Mag ik een tatoeage?
 • Wat zijn de risico's van tatoeages?
 • Vergunning
 • Hoe kies ik een ontwerp?
 • Onze huisregels
 • Covid-19

Mag ik een tatoeage? 

Helaas kan en mag niet iedereen een tatoeage laten zetten. Dit heeft te maken met de wettelijk vastgestelde leeftijdsgrens en met je gezondheid. Bij kinderen onder de 12 jaar is het nooit toegestaan om een tatoeage te zetten.
Bij jongeren tussen de 12 en 16 jaar mag alleen een tatoeage gezet worden als de wettelijk vertegenwoordiger aanwezig is.
Hierop zijn vier uitzonderingen. Het is bij jongeren tot 16 jaar verboden een tatoeage aan te brengen op hun hoofd, hals, polsen en handen. Als je nog geen 16 bent wordt het laten zetten van een tatoeage sterk afgeraden. 

Let op: wij tatoeëren vanaf 16 jaar.
Tussen de 16 tot 18 jaar moeten ouders of voogd aanwezig zijn tijdens de tattoosessie en moet hun handtekening op het toestemmingsformulier gezet worden.

www.veiligtatoeerenenpiercen.nl

De risico's van tatoeages

Het aanbrengen van tatoeages brengt risico's met zich mee.
Stel de tatoeëerder altijd vooraf op de hoogte van eventueel medicijngebruik, huidproblemen, allergieën, epilepsie en/of overgevoeligheidsreacties. 

Laat geen tatoeage aanbrengen;

- op plekken waar je het afgelopen jaar plastische chirurgie of bestraling hebt ondergaan;
- op een litteken dat minder dan een jaar oud is;
- op een plek die minder dan zes weken geleden is getatoeëerd; 
- op een plek waar minder dan drie maanden geleden een tatoeage is weg gelaserd of waar de laserwond nog niet genezen is; 
- op geïrriteerde huid zoals bultjes, donkere moedervlekken of zwellingen; 
- als je onder invloed bent van alcohol of drugs;
- als je zwanger bent.

Daarnaast wordt het afgeraden om een tatoeage te laten zetten als je last hebt van één van de volgende aandoeningen:
 - diabetes
 - hemofilie
 - chronische huidziekte
 - allergie voor tatoeage materialen of -inkt
 - immuunstoornis
 - hart- en vaatafwijkingen

Heb je één van deze aandoeningen of gebruik je antistollingsmiddelen of antibiotica en wil je toch een tatoeage? 
Dan raden we je sterk aan om je plan voor een tatoeage eerst met een arts te bespreken. Je arts heeft het beste zicht op de stabiliteit van je lichamelijke toestand (met of zonder het gebruik van medicatie). Hierdoor kan hij of zij het beste beoordelen wat de risico’s zijn wanneer je toch een tatoeage laat zetten. 

Download hier de risico's van tatoeëren
Informatie over de risico’s van tatoeages.pdf (190.14KB)
Download hier de risico's van tatoeëren
Informatie over de risico’s van tatoeages.pdf (190.14KB)


 

Hoe kies ik de juiste shop en artiest? 

Vergunning

Controleer altijd eerst of de tattooshop in bezit is van een GGD vergunning. Dit geeft aan of er hygiënisch wordt gewerkt en of ze goedgekeurd zijn.

Op veiligtatoerenenpiercen.nl vind je alle door de GGD goedgekeurde shops. 

Uiteraard is Tattooshop Tradtoo in bezit van een vergunning. 

Google reviews

Let op: een GGD vergunning zegt helaas niets over de kwaliteit en over de kennis van de tattoo artiesten. Bekijk daarom altijd eerst de portfolio's van de artiesten, lees de recensies op google en facebook en vraag advies aan vrienden/ familie. 

Elke artiest heeft een eigen unieke stijl, en dat moet wel passen bij wat jij mooi vindt en verwacht. (Het is namelijk niet logisch om een van Gogh schilderij te verwachten van Dahli...)

Bekijk hier de portfolio's van onze artiesten


Tattoo Platform

Sinds 2010 is Tattoo Platform de enige organisatie waar kwaliteit een erg grote rol speelt. Zij krijgen hulp van vele gerespecteerde artiesten en liefhebbers om het kaf van het koren te scheiden. Het werk van de artiesten in Nederland wordt bekeken en er wordt gelet op strak lijnwerk, vloeiende schaduwen en mooie volle kleuren. Zo creëren ze een onafhankelijk overzicht van tattoo shops waar je met een gerust gevoel in de stoel kunt ploffen.

Hoe kies ik een ontwerp?

We adviseren onze klanten wanneer ze nog niet helemaal zeker zijn over hun ontwerp, om een inspiratiebord samen te stellen op bijvoorbeeld Pinterest of in google, of om voorbeelden op te slaan in een 'tattoo' album op je telefoon. Je kunt ook veel inspiratie opdoen in de app Tattoodo. Daarnaast hebben we op de shop diverse voorbeeld boeken met flash tattoos waar je tussen kunt kijken. 

Als je een naam of een tekst wilt, neem dan vooral even een kijkje op Dafont. Hier vind je heel veel verschillende lettertypes en kun je zelf zien hoe jouw tekst eruit gaat zien in een door jou gekozen lettertype. 

Het mooie van tatoeages is dat we bijna alles wat je wilt hebben kunnen illustreren in bijna elke stijl. Wel een idee hebben, maar geen goede voorbeelden, is dus geen probleem!


Do's & Dont's

 • Do; Think before you ink!
 • Do; Bereid je voor. Zorg voor goed en voldoende referentiemateriaal. Op Pinterest, Google of op Tattoodo staat meer dan genoeg referentiemateriaal om ons een idee te kunnen geven wat je smaak is en wat je ongeveer voor ogen hebt. 
 • Don't; Ask us to act like a copy machine… Vraag de artiest niet om een directe kopie te maken van een al bestaande tatoeage. 
 • Do; wees eerlijk. Het is echt belangrijk dat je je wensen kenbaar maakt en het ontwerp echt bij je past. 
 • Do; Trust the tattoo artist. Vertrouw op de artiest en op zijn of haar vakkennis en ervaring.

 

Tattoo afspraak

Lees hier meer over hoe je kunt voorbereiden op je afspraak, en handige tips voor tijdens de tattoo sessie.

Wil je jouw aankomende tatoeage bespreken en/ of een afspraak maken? Vul dan het intakeformulier in. 

Intakeformulier invullen


 

Onze huisregels

 • Wij tatoeëren klanten vanaf 16 jaar. Tussen de 16 en 18 moet er een ouder of voogd bij de tattoosessie aanwezig zijn en moet hun handtekening ook op het toestemmingsformulier gezet worden. 
 • Bij twijfel over je leeftijd kunnen wij vragen om een identiteitsbewijs.
 • Kinderen worden niet toegelaten in de studio.
 • Klanten die onder invloed zijn van alcohol en/of drugs worden ten alle tijde geweigerd. 
 • Eten, drinken en roken is niet toegestaan in de studio. In de shop is een wachtruimte waar je tijdens pauzes even wat kunt eten en drinken.
 • Huisdieren worden niet toegestaan.
 • Neem niet je hele vrienden-of familiekring mee i.v.m. de beperkte ruimte. Wil je toch graag iemand meenemen verzoeken wij deze persoon vriendelijk om de tattoo artiest de ruimte te geven en zowel de artiest als de klant niet te veel af te leiden. 
 • Het geluid van mobiele telefoons graag op stil zetten i.v.m. afleiding en eventuele schrikreacties.
 • Elke klant moet voorafgaand aan de afspraak het toestemmingsformulier invullen en naar ons teruggestuurd hebben. Dit volgens de richtlijnen van de GGD.
 • Een custom design/ ontwerp speciaal voor jou gemaakt wordt eenmalig gezet.
 • Mocht een door ons gezette tatoeage, na het genezingstermijn van 6 weken niet overal goed gepakt hebben, kun je deze binnen 2 maanden gratis laten bijwerken (mits de tattoo goed is verzorgd). Na deze periode zullen we een vergoeding in rekening brengen.
 • We vragen voor het maken van afspraken altijd een aanbetaling van 50 euro. Als je onverhoopt niet kunt en ons ruim op tijd informeert, plannen we een nieuwe afspraak in en neem je de aanbetaling mee. 
 • Wij geven geen aanbetaling retour. Niet op komen dagen, of je afspraak annuleren is aanbetaling kwijt. Denk dus goed na voor je een afspraak maakt. 
 • De cadeaubon van Tattooshop Tradtoo is niet inwisselbaar voor contant geld, en is 1 jaar geldig na datum van uitgifte.
 • Je kunt bij ons niet pinnen, er staat een 'Geldmaat' bij ons op de hoek van de straat.


Heb je vragen, tips, klachten of opmerkingen, deel deze gerust met ons.
Ben je tevreden? Vertel het door en laat een review achter op google. Bedankt!

Ons beleid betreft Covid-19 

  We willen onze klanten verzoeken ons beleid goed te lezen en op te volgen. We hopen dan ook op jullie begrip en medewerking. 
 • Voordat je een afspraak hebt, ontvang je per mail het toestemmingsformulier. Wij verzoeken je deze voorafgaand aan je afspraak in te vullen en terug te sturen. (Niet eerder dan 24 uur voor je afspraak). 


 • Kom alleen naar je afspraak.(Mocht je tussen de 16 en de 18 zijn mag je ouder/ voogd mee naar je afspraak.)
 • De ontwerpen worden vooraf door de artiesten voorbereid en indien nodig per mail of video call besproken en de afspraken worden ruimer ingepland om zoveel mogelijk contact en evt. risico's te voorkomen. 
 • Het dragen van een mondkapje is verplicht.
  "Bij de uitvoering van contactberoepen is het dragen van een mondkapje verplicht. Zowel voor de artiest als voor de klant." https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/mondkapjes/kapper-en-andere-contactberoepen> 
 • Bij binnenkomst gelieve je handen te desinfecteren. Het desinfectiemiddel staat aan de rechterkant bij de ingang op het tafeltje.
 • Houd voor zover mogelijk 1,5 meter afstand van elkaar. Zowel voor de deur als in de shop.
 • Blijf thuis als jij, of iemand bij jou thuis één van de volgende klachten heeft: hoesten, verkoudheid, loopneus, keelpijn, verhoging/ koorts of moeite met ademhalen. Indien je om andere redenen een lage weerstand hebt, of hooikoorts e.d. word je vriendelijk verzocht je afspraak te verplaatsen. Dit heeft geen gevolgen voor de aanbetaling.
 • Volg de eventuele aanwijzingen van ons personeel zorgvuldig op en houd je verder aan de huidige algemene coronamaatregelen. Bekijk hier het korte overzicht van de huidige coronamaatregelen van de Rijksoverheid.

Overige maatregelen
Vooraf worden de vastgestelde maatregelen per email gecommuniceerd met de klant. De klant tekent een aangepast toestemmingsformulier. Hiermee verklaart de klant gezond te zijn, maar zorgen we er ook voor dat alle klanten traceerbaar zijn.

Meerdere keren per dag zullen alle raakvlakken (zoals deurklinken, deurbel, toilet, lichtknoppen, balie, pinautomaten, trapleuning, etc) worden gereinigd.

Ontwerpsessies zullen zoveel mogelijk digitaal plaats vinden. Is dit absoluut niet mogelijk, dan zal de 1,5 meter eis gerespecteerd worden of een scherm tussen de artiest en de klant geplaatst worden. 

Bij elke handwas gelegenheid zijn de handwasinstructies van het RIVM (geplastificeerd) aanwezig.
Bij binnenkomst van de klant, wordt hen verzocht de handen te wassen of te desinfecteren. 

 
 
 
 
E-mailen
Map
Info
Instagram