Tattooshop Tradtoo
Artistiek . Creatief . Uniek
 

Onze werkwijze

Op deze pagina lees je alles over onze werkwijze, over het proces vanaf het idee een tatoeage te nemen tot aan het controleren van je nieuwe genezen tattoo.

Afspraak maken

Een afspraak maken kan (bij voorkeur) per e-mail, of in onze tattooshop bij de shop manager.

Om het proces een beetje te versoepelen hebben we hieronder opgesomd wat we allemaal van je willen weten. Dit kun je gemakkelijk kopiëren en beantwoorden in je mailtje.

Informatie

 1. Wat wil je laten zetten?
 2. Hoe groot mag de tatoeage maximaal worden? (Als je het niet zeker weet, maak dan een schatting van de lengte x breedte in cm. Het exacte formaat wordt uiteindelijk op de dag zelf definitief bepaald.)
 3. Wil je de tattoo met of zonder kleuren?
 4. In geval van letters/ namen/ datums etc. In wat voor een lettertype wil je het hebben? (Op www.dafont.com kun je voor een zeer ruime keuze aan lettertypes terecht.)
 5. Zijn er nog andere wensen of zaken waar we rekening mee moeten houden, zoals bijvoorbeeld dotwork, dikke lijnen of juist fijne lijntjes, heb je misschien een voorkeur tattoo artiest, of zijn er andere dingen die belangrijk kunnen zijn voor ons om te weten?

Bijlages

 • Een goede duidelijke en van recht bovenaf genomen foto van waar de tattoo op de huid mag komen.
 • Duidelijke referenties /afbeeldingen of een schets van wat je wilt hebben. Stuur zoveel mogelijk voorbeelden van stijlen of foto's, en andere referenties in geval van een custom design. (Je mag ook een Pinterest bord met ons delen als je dit handiger vindt.)

Als er een ontwerp gemaakt moet worden zul je dit vanaf 1 dag voorafgaand aan je afspraak te zien krijgen. Mocht er nog iets aangepast moeten worden of wil je het toch anders dan is dit geen probleem. Dit wordt dan ter plekke gedaan.

Plan je afspraak via e-mail


Tattoo informatie consult

Wanneer je nog niet helemaal weet wat je wilt hebben kun je ook eerst een tattoo informatie afspraak maken om je wensen met ons te bespreken. Dit is geheel vrijblijvend en hierin kun je al je vragen stellen en je ideeën aan ons voorleggen. Daarnaast is dit ook een perfect moment als je liever eerst even kennis wilt maken en van de sfeer wilt proeven. Plan hieronder gemakkelijk online een tattoo informatie afspraak.Aanbetaling & Tarieven

Wanneer je bij ons een afspraak om je tatoeage te laten zetten wilt reserveren, dan vragen we een aanbetaling. De aanbetaling is een deel van de totale kosten, het restant betaal je op de dag van de plaatsing. Het bedrag van de aanbetaling is afhankelijk van de totale kosten van je tattoo.

Voor het reserveren van je tattoo sessie vragen we altijd een aanbetaling van 50 euro. Zodra deze is betaald staat de afspraak vast.

 

Ben je verhinderd en kun je niet op je afspraak verschijnen? Laat het ons dan zo snel mogelijk, maar minimaal 48 uur (!) van tevoren weten. Dan blijft je aanbetaling staan voor de nieuwe afspraak. Zeg je te laat af of heb je je bedacht? Dan ben je de aanbetaling helaas kwijt.
Aanbetalingen zijn niet terug te vorderen en niet door te schuiven naar andere personen. Denk dus goed na voordat je een afspraak maakt.

Elke tatoeage, elk ontwerp en elke huid is verschillend en dat maakt dat we geen standaard prijzen kunnen maken. Als de moeilijkheidsgraad hoger ligt wordt dit in de prijs meegenomen en zal de prijs stijgen. Is het een gemakkelijker ontwerp dan zal de prijs naar beneden worden bijgesteld. Zo kan het gebeuren dat een tatoeage voor de ene klant uitkomt op bijvoorbeeld €150,- terwijl een ander er €125,- voor heeft betaald.

Om deze reden geven wij altijd alleen een prijsindicatie. Dit is geen garantie, maar een leidraad/ richtlijn zodat je weet waar je rekening mee kunt houden. Je kunt bij voorkeur contant betalen, maar het kan ook via een betaalverzoek. Pinnen is bij ons niet mogelijk. Er zit een geldmaat bij ons om de hoek.

Tips om je voor te bereiden op je afspraak:

 • Lees het toestemmingsformulier, de risico's en de nazorg instructies voor je tattoo sessie goed door.
 • Op de shop voordat je getatoeëerd wordt ontvang je dit formulier en moet dit ondertekend worden. Dit formulier bevat tevens het inktpaspoort. Na de sessie ontvang je dit getekende en ingevulde formulier per e-mail van ons. geadviseerd wordt om dit minimaal 7 jaar te bewaren. 
 • Neem 24 uur voor je tattoo afspraak geen alcohol, drugs of andere bloed verdunnende middelen. Neem in geval van bloedverdunners contact op met je behandelend arts om dit te bespreken.
 • Voordat je op je afspraak verschijnt, is het verstandig om goed te eten. Eet bijvoorbeeld minimaal twee bruine boterhammen met bijvoorbeeld kaas of jam. Dit zorgt namelijk voor een langdurige hogere bloedsuikerspiegel. Neem ook eten en drinken mee als je een langere sessie verwacht. Let op: eten in de behandelruimte is niet toegestaan. Dit kan wel in de shop zelf.

Binnen een kwartier maakt het lichaam Endorfine aan. Deze stof is een lichaamseigen pijnstiller, (vergelijkbaar met een aspirine) en zorgt ervoor dat de pijn enigszins afneemt. De aanmaak van deze stof zorgt er ook voor dat je bloedsuiker daalt. De suikerspiegel kan binnen dit kwartier behoorlijk dalen. Wanneer de suikerspiegel te ver daalt, kan je je duizelig gaan voelen en in sommige gevallen kun je zelfs flauwvallen. Het flauwvallen heeft dus niets te maken met de hoeveelheid pijn maar puur met je bloedsuikerspiegel. Mocht je het gevoel hebben dat dit gebeurt, schaam je niet en geef het op tijd aan zodat we ervoor kunnen zorgen dat dit voorkomen wordt.

Tattoo controleren/ check-up

Zodra je tatoeage genezen is, (na 6 tot 8 weken) zien we je graag even terug om ons werk na te lopen en te controleren of alles goed heeft gepakt.
Als je tatoeage bijgewerkt moet worden, plannen we hiervoor een bijwerk afspraak in. Hiervoor hoef je niet te betalen.* (Je mag ons ook een duidelijke foto mailen zodat we kunnen zien hoe je tatoeage is genezen.) * Dit is alleen gratis als je binnen uiterlijk 8 weken na de dag van je tattoo afspraak contact met ons hebt opgenomen om je tattoo te laten controleren. Hoeveel het bijwerken na deze periode kost is afhankelijk van de tijd die ervoor nodig is.

We zouden het erg waarderen als je een review wilt schrijven over je ervaring bij Tattooshop Tradtoo op onze bedrijfspagina van Google.E-mailen
Map
Info
Instagram