Tattooshop
TRADTOO

Tattoo Informatie


Risico's van tatoeages

Het aanbrengen van tatoeages brengt risico's met zich mee. Stel de tatoeëerder altijd op de hoogte van eventueel medicijngebruik, eventuele huidproblemen, allergieën, epilepsie en overgevoeligheidsreacties. 

Het aanbrengen van tatoeages brengt risico's met zich mee. Stel de tatoeëerder altijd op de hoogte van eventueel medicijngebruik, eventuele huidproblemen, allergieën, epilepsie en overgevoeligheidsreacties. 

Laat geen tatoeage aanbrengen;
- op plekken waar je het afgelopen jaar plastische chirurgie of bestraling hebt ondergaan;
- op een litteken dat minder dan een jaar oud is;
- op een plek die minder dan zes weken geleden is getatoeëerd; 
- op een plek waar minder dan drie maanden geleden een tatoeage is weg gelaserd of waar de laserwond nog niet genezen is; 
- op geïrriteerde huid zoals bultjes, donkere moedervlekken of zwellingen; 
- als je onder invloed bent van alcohol of drugs;
- als je zwanger bent.

Daarnaast wordt het afgeraden om een tatoeage te laten zetten als je last hebt van één van de volgende aandoeningen:
 - diabetes
 - hemofilie
 - chronische huidziekte
 - allergie voor tatoeage materialen of -inkt
 - immuunstoornis
 - hart- en vaatafwijkingen

Heb je één van deze aandoeningen of gebruik je antistollingsmiddelen of antibiotica en wil je toch een tatoeage? Dan raden we je sterk aan om je plannen voor een tatoeage eerst met je behandelend arts te bespreken. Je arts heeft het beste zicht op de stabiliteit van je lichamelijke toestand (met of zonder het gebruik van medicatie). Hierdoor kan hij of zij het beste beoordelen wat de risico’s zijn wanneer je toch een tatoeage laat zetten. 

Kijk voor meer informatie over de risico's van tatoeages op www.veiligtatoeerenenpiercen.nl 
GGD Vergunning

Tattooshop Tradtoo is in het bezit van een GGD vergunning. 

Er wordt gewerkt volgens de landelijke richtlijnen van veilig tatoeëren. Er wordt uitsluitend gebruik gemaakt van wegwerpnaalden. Alles dat aangeraakt wordt tijdens het tatoeëren is verpakt in plastic. Dit wordt na elke sessie direct weggegooid en alles wordt gedesinfecteerd. 

Wij tatoeëren volgens de strikte GGD regels en gebruiken uitsluitend tattoo inkt van de merken Intenze en Eternal.  Deze merken staan constant onder zeer strenge Nederlandse keuringen. Tevens worden alle producten die wij gebruiken uitsluitend bij Nederlandse leveranciers ingekocht. 

Je kunt onze vergunning vinden op: www.veiligtatoeerenenpiercen.nl 


Onze Werkwijze

Voordat je een afspraak maakt adviseren wij dat je je je goed inleest over tattoos in het algemeen en dat je het werk van de artiest bekijkt.
Elke artiest werkt op zijn of haar eigen manier en heeft een eigen stijl.

Wij maken het liefst unieke tatoeages aan de hand van jouw wensen en ideeën. Mocht je een eigen ontwerp hebben dan kan het zijn dat er hier en daar iets aangepast wordt, uiteraard gebeurt dit in goed overleg.

Wij vinden het erg belangrijk dat je vol vertrouwen een tatoeage komt laten zetten en dat je je op je gemak voelt, zowel in de shop als tijdens de sessie. Mede hierdoor doen wij geen walk in tattoos maar werken we op afspraak. 

Afspraak maken

 •  Tatoeages worden alleen op afspraak gezet. Je kunt momenteel i.v.m. de aangepaste werkwijze omtrent Corona alleen een afspraak maken per e-mail. De winkel is dan ook alleen geopend op afspraak. 
 • Bij het maken van een afspraak vragen we altijd een aanbetaling van 50 euro. Dit is een garantie dat we niet voor niets aan je ontwerp werken en dat je op de afgesproken dag en tijd aanwezig bent. Ben je verhinderd en kun je niet op je afspraak verschijnen? Laat het ons dan minimaal 48 uur van te voren weten, dan blijft je aanbetaling geldig voor je volgende afspraak. Zeg je te laat af of heb je je bedacht? Dan ben je je aanbetaling helaas kwijt. Aanbetalingen zijn niet terug te vorderen en niet door te schuiven naar andere personen. Deze aanbetaling zal als de tattoo helemaal klaar is, verrekend worden. 
 • De artiest zal het officiële ontwerp laten zien op de dag van de afspraak, of in overleg enkele dagen voorafgaand aan de afspraak. Mochten er aanpassingen nodig zijn kan dit ter plekke. Tips vooraf

 • Zorg dat je gegeten hebt. Neem ook iets te eten mee, een tattoo zetten kan soms langer duren dan gepland en het is prettiger vol te houden als je bloedsuikerspiegel op niveau is. 
 • Doe loszittende kleren aan, waarmee de plek om te tatoeëren makkelijk te bereiken is. Als de tattoo net gezet is, mag er niets knellen of schuren op de tatoeage. Houdt er rekening mee dat de tattoo inkt vlekken op je kleding kan maken, die er echt nooit meer uit gaan. Dus draag niet je nieuwste kleding. 
 • Bij een rug tattoo kun je een (oud) vest meenemen om achterstevoren aan te doen. Bij een dij- of beentattoo kun je een boxershort dragen. 
 • Niet scheren voor de sessie. Dit omdat de huid dan al geïrriteerd is voordat de tatoeage gezet wordt.
 • Kom op tijd en zorg dat je zeer ruim de tijd hebt. 
 • Breng geen kinderen mee. 
Huisregels  & Aangepaste werkwijze COVID-19

Omdat de verspreiding weer toeneemt zijn ook wij genoodzaakt om onze werkwijze aan te passen. 

Dit is waar je rekening mee moet houden:


- We werken uitsluitend op afspraak, een afspraak is te maken via de e-mail; info@tradtoo.com

- Ontwerpen /  designs worden vooraf besproken per e-mail. 

- Desinfecteer je handen bij binnenkomst. Dit staat klaar bij de ingang. 

- Klanten mogen niemand meenemen en dienen alleen naar de afspraak te komen.

- Het dragen van een mondkapje is verplicht. Neem deze zelf mee.

- Houdt voor zover mogelijk 1.5 meter afstand van personeel en eventuele andere klanten.

- Zeg af bij verkoudheidsklachten!
Ben je verkouden, hoest je, of heb je verhoging? Blijf thuis en bel, mail of app ons even af! Je kunt kosteloos je afspraak verzetten bij gezondheidsklachten. Kom je toch terwijl je verkouden bent naar de tattoo studio, dan hebben wij het recht om je naar huis te sturen en ben je je aanbetaling helaas kwijt. Ook wanneer wij twijfelen aan je gezondheid behouden wij ons het recht om de afspraak te verzetten. 

- We bieden helaas geen koffie, thee of ander drinken aan in deze periode. Neem gerust zelf een flesje of blikje drinken mee. 

- Naast deze aanpassingen voldoen wij aan de registratieplicht d.m.v. het aangepaste toestemmingsformulier incl. gezondheidscheck. Wij verzoeken dan ook aan elke klant om het formulier ingevuld naar je afspraak mee te nemen. 

Overige Huisregels

 • Tussen de 16 en de 18 jaar moet er tijdens de tattoo sessie een van je ouders / wettelijk vertegenwoordiger aanwezig zijn. Alleen een handtekening op het toestemmingsformulier is niet voldoende. 
 • Ter bevestiging van de afspraak vragen wij altijd een aanbetaling van 50 euro. Heb je geen aanbetaling gedaan staat de afspraak onder voorbehoud, en kan de dag vergeven worden aan een andere klant. Geen aanbetaling betekent geen definitieve afspraak. Aanbetalingen zijn non-refundable en de aanbetaling word op de dag van de afspraak verrekend met het totaalbedrag van je tatoeage.
 • Hou er rekening mee dat de tattoo shop een werkomgeving is, dit betekent dat de artiesten zich moeten kunnen concentreren. Als je muziek wilt luisteren of filmpjes wilt kijken op je telefoon, neem dan oordopjes mee. Zo hoef jij je niet te vervelen, en kunnen wij rustig doorwerken. 


De tattoo sessie

Tijdens het aanbrengen van een tatoeage worden met kleine naalden pigmentstoffen onder de huid aangebracht. Hierdoor ontstaat een voor het leven blijvende afbeelding. De pigmentstoffen moeten aan strenge eisen voldoen. Dit wordt gecontroleerd door de Voedsel en Waren Autoriteit. 

Voordat de tatoeage wordt aangebracht wordt de huid gedesinfecteerd met een oplossing van Dettol en zo nodig geschoren met een wegwerp scheermesje. 

Tijdens het aanbrengen van de tatoeage worden er tissues gebruikt die direct worden weggegooid. De tatoeëerder draagt tijdens het aanbrengen van je tatoeage handschoenen en desinfecteert of vervangt deze telkens als hij iets anders aanraakt dan de tattoomachine, een tissue of je huid.

Bij een grote tatoeage moet je rekenen op ongeveer 3 tot 4 uur tatoeëren. Soms kan het wat langer, maar dit is afhankelijk van je huid en van jouw als klant, maar ook van de artiest. 

Als er een volgende sessie nodig is moeten we wachten tot de huid genezen is en er weer op getatoeëerd kan worden. Een kleine tattoo duurt ongeveer 20 min tot 1,5 uur voordat deze klaar is; dit is afhankelijk van het ontwerp en ook van wat voor huidtype je hebt. 

Als je tatoeage klaar is wordt de huid schoongemaakt, ingesmeerd en wordt er folie op gedaan.
Vervolgens wordt er verteld hoe je je nieuwe tatoeage moet verzorgen en je krijgt deze nazorginstructies mee naar huis. 

Bij dag sessies krijg je een tasje mee met daarin de nazorgproducten en de nazorg instructies. In onze tattooshop kun je Bepanthen tattoo zalf aanschaffen voor € 6,- en Tattoomed cleansing gel voor €5,- 


 

Prijs informatie

Elke tattoo en elke huid is verschillend en dat maakt dat we geen standaard prijzen kunnen geven.  
Als de moeilijkheidsgraad hoger ligt wordt dit in de prijs meegenomen en zal de prijs stijgen. Is het een gemakkelijk ontwerp dan zal de prijs naar beneden worden bijgesteld. Zo kan het gebeuren dat een tatoeage voor de ene klant uitkomt op bijvoorbeeld €150,- terwijl een ander er eerder €125,- voor heeft betaald.
Om deze reden geven wij alleen een prijs indicatie. Dit is geen garantie, maar een leidraad zodat je weet waar je ongeveer rekening mee moet houden. 
Je kunt bij ons via betaalverzoek betalen of contant. 

Wil je weten wat de door jou gekozen tattoo ongeveer gaat kosten? 
Dan willen wij graag het volgende van je weten;

 • Op welk lichaamsdeel wil je de tattoo laten zetten?
 • Wat worden (ongeveer) de afmetingen?
 • Is het een afbeelding of tekst (of beide)?
 • Wil je hem in kleur of in black & gray?Nazorg

Om ervoor te zorgen dat je nieuwe tattoo zo goed mogelijk geneest, is het belangrijk dat je de wond op de juiste manier verzorgd. Om deze reden adviseren wij Bepanthen Tattoo zalf als aftercare zalf en Tattoomed Cleansing gel om je tatoeage mee te wassen.  


Nazorg instructies

Wanneer de artiest klaar is, wordt je tatoeage schoongemaakt en ingepakt met transparante folie. Dit mag je na twee tot vier uur verwijderen.

 • Was altijd eerst je handen.

Persoonlijke hygiëne is absoluut noodzakelijk. Zorg er altijd voor dat je altijd je handen grondig wast met een goede zeep voordat je je tatoeage aanraakt. 

 • Was je tatoeage 2 x per dag.

Als je de tatoeage na afloop wast, is er minder kans op korstvorming. Was de tattoo met lauwwarm water en milde zeep (Tattoomed Cleansing gel of Unicura). Laat het water via je handen over je tatoeage stromen en was de tatoeage zachtjes met je hand. Dit kan ook onder de douche maar niet onder een directe straal water. Zorg ervoor dat er geen zeepresten achterblijven.

 • Laat de huid drogen.

Laat de tatoeage aan de lucht drogen of dep de huid voorzichtig droog met een schoon stuk keukenrol. Wacht vervolgens 10 á 20 minuten tot je huid helemaal is opgedroogd en je tatoeage weer kan ademen. 

 • Smeer je tattoo minimaal 2 x per dag dun in.

Smeer de tatoeage dun in met een GGD goedgekeurde aftercare zalf. Wij adviseren Bepanthen Baby zalf, of Tattoomed Aftercare. Vergeet niet om eerst je handen te wassen voordat je de tatoeage gaat insmeren. Blijf je tatoeage op deze manier verzorgen totdat de huid genezen is. Extra tips

Zorg dat je tijdens het genezingsproces:  
De tatoeage zo min mogelijk aanraakt (was eerst je handen voordat je de wond verzorgt); 
Niet krabt aan de tatoeage; 
De tatoeage niet bedekt met strakke of vervuilde kleding; 
De tatoeage niet opnieuw afdekt met pleisters of verband; 
De tatoeage niet laat weken. (Bubbel)baden, zwembaden, sauna’s, stoombaden etc. vermijden; 
De tatoeage niet blootstelt aan zonlicht of de zonnebank. 

De getatoeëerde huid blijft ook na genezing gevoelig voor zonlicht. Smeer je genezen tatoeage daarom altijd in met een hoge factor zonnebrandcrème.

Overige informatie
Het is heel gebruikelijk dat je tatoeage gevoelig, rood en wat opgezwollen is. Dit neemt ongeveer met 3 dagen af. 
Het vervellen en de jeuk van je nieuwe tatoeage is onderdeel van het genezingsproces. Blijf er desondanks van af. 
Ga je activiteiten ondernemen met je nieuwe tatoeage dan kun je prima zelf bedenken of dat verstandig is of niet. Vermijd contact met de tatoeage als de wond nog aan het genezen is.
We kunnen niet garanderen op een goede genezing van je tatoeage als je onze nazorginstructies niet juist opvolgt.  


 


Tattoo garantie

Zodra je tatoeage is genezen zien we je binnen 8 weken graag nog even terug om te controleren of alles goed gepakt heeft. Uiteraard mag je ook een duidelijke foto naar ons toe mailen. Mocht er iets niet goed gepakt hebben kunnen we gelijk een afspraak inplannen en werken we je tatoeage kosteloos bij. 

Mocht je nog vragen hebben neem dan gerust contact met ons op.


We zouden het erg waarderen als je een review wilt achterlaten op Google!
 
 
 
E-mailen
Bellen
Map
Info
Instagram