Tattooshop
TRADTOO

Informatie & Advies

Wanneer je van plan bent een tatoeage te laten zetten is het raadzaam deze tattoo informatie even door te lezen. Aangezien een tatoeage behoorlijk permanent is willen we je van de juiste informatie en tips voorzien. 

Risico's van tatoeages

Het aanbrengen van tatoeages brengt risico's met zich mee. Stel de tatoeëerder altijd op de hoogte van eventueel medicijngebruik, eventuele huidproblemen, allergieën, epilepsie en overgevoeligheidsreacties. 

Laat geen tatoeage aanbrengen;
- op plekken waar je het afgelopen jaar plastische chirurgie of bestraling hebt ondergaan;
- op een litteken dat minder dan een jaar oud is;
- op een plek die minder dan zes weken geleden is getatoeëerd; 
- op een plek waar minder dan drie maanden geleden een tatoeage is weg gelaserd of waar de laserwond nog niet genezen is; 
- op geïrriteerde huid zoals bultjes, donkere moedervlekken of zwellingen; 
- als je onder invloed bent van alcohol of drugs;
- als je zwanger bent.

Daarnaast wordt het afgeraden om een tatoeage te laten zetten als je last hebt van één van de volgende aandoeningen:
 - diabetes
 - hemofilie
 - chronische huidziekte
 - allergie voor tatoeage materialen of -inkt
 - immuunstoornis
 - hart- en vaatafwijkingen

Heb je één van deze aandoeningen of gebruik je antistollingsmiddelen of antibiotica en wil je toch een tatoeage? Dan raden we je sterk aan om je plannen voor een tatoeage eerst met je behandelend arts te bespreken. Je arts heeft het beste zicht op de stabiliteit van je lichamelijke toestand (met of zonder het gebruik van medicatie). Hierdoor kan hij of zij het beste beoordelen wat de risico’s zijn wanneer je toch een tatoeage laat zetten. 

Kijk voor meer informatie over de risico's van tatoeages op www.veiligtatoeerenenpiercen.nl 

Afspraak maken

Tatoeages worden alleen op afspraak gezet. Je kunt een afspraak maken in onze shop of via email.

 • We tatoeëren vanaf 16 jaar. Tot 18 jaar moet er een ouder en/of voogd aanwezig zijn tijdens de tattoosessie.
 • Bij het maken van een afspraak vragen we altijd een aanbetaling van 50 euro.
  Ben je verhinderd en kun je niet op je afspraak verschijnen? Laat het ons minimaal 48 uur vooraf weten en je aanbetaling blijft geldig voor je volgende afspraak. Zeg je te laat af of heb je je bedacht? Dan ben je je aanbetaling helaas kwijt. Aanbetalingen zijn niet terug te vorderen en niet door te schuiven naar andere personen. Deze aanbetaling zal als de tattoo helemaal af is, verrekend worden. Dit is een garantie dat we niet voor niets aan je ontwerp werken en dat je op de afgesproken dag en tijd aanwezig bent. 
 • Zorg voor referentie materiaal.
  Je kunt je eigen voorbeeld meenemen zodat we deze kunnen bespreken en uitwerken. Elk ontwerp wordt altijd naar eigen hand uitgewerkt, zodat je een originele tatoeage krijgt.  Heb je geen voorbeeld, zoek dan in ieder geval referenties op van tatoeages / stijlen die je aanspreekt zodat de artiest je smaak een beetje kan leren kennen om zo wel in de juiste richting te designen. 
 •  Telefonisch, via whatsapp én via facebook maken we geen afspraken en geven we geen definitieve prijzen door. 
 • Schrik niet van wachttijden. Een tattoo zet je voor het leven. Laat je keuze voor een tattooshop niet afhangen van een paar weken wachttijd.

Werkwijze

Bij een grote tatoeage/ dagsessie moet je rekenen op ongeveer 4 a 5 uur tatoeëren. Soms kan het wat langer, maar dit is afhankelijk van je huid en van de klant.  Als er een volgende sessie nodig is moeten we wachten tot de huid genezen is en er weer op getatoeëerd kan worden. Er moet dan minimaal 6 weken tussen zitten. 
Een kleine tattoo duurt ongeveer een half uur tot 1,5 uur voordat deze klaar is; dit is afhankelijk van het ontwerp. Als je tatoeage klaar is wordt de huid schoongemaakt, ingesmeerd en wordt er folie op gedaan. Lees hier de nazorginstructies. 

Shop Rules

 • Breng niet je hele familie/ vriendenkring mee naar de shop. Een vriend of vriendin is geen probleem maar de shop is niet zo groot en veel bezoek zorgt voor afleiding voor zowel de tatoeëerder als voor jezelf. 
 • Het meebrengen van kinderen raden wij ten zeerste af en er worden geen kinderen toegestaan in de ruimte waar getatoeëerd wordt. Het laten zetten van een tatoeage kan flink wat tijd in beslag nemen en kinderen zijn over het algemeen niet zo goed in het stilzitten. Kinderen zijn zich vaak niet bewust van de gevaren in de omgeving en zijn nieuwsgierig. Iets aanraken, omgooien, of erger nog, zich ergens aan prikken is zo gebeurd.
 • Zorg dat je goed uitgerust bent en dat je je lichamelijk goed voelt. Zorg ervoor dat je goed hebt gegeten en neem bij lange sessies gerust eten en drinken mee. En mocht je niet lekker worden geef dit dan op tijd aan zodat er voor je gezorgd kan worden. 
 • Denk a.u.b. om je persoonlijke hygiëne.
 • Geen alcohol of drugs gebruiken. Indien dit wel het geval is komt de afspraak te vervallen. Gebruik van alcohol of drugs kan leiden tot bloedingen en kan het genezingsproces vertragen en van invloed zijn op het eindresultaat. 
 • Draag geen knellende kleding en laat je witte blouse thuis, eventuele inkt vlekken krijg je er niet meer uit. 
 • Wij zetten geen tatoeages bij klanten jonger dan 16 jaar. Ben je tussen de 16 en de 18 dan moeten beide ouders aanwezig zijn tijdens de tattoo afspraak. 


Toestemmingsformulier.pdf


 
 
 
E-mailen
Bellen
Map
Info
Instagram