Tattooshop Tradtoo
Artistiek . Creatief . Uniek
 

Veel gestelde vragen 

Werken jullie alleen op afspraak?

Tatoeages worden alleen op afspraak gezet. Als je een afspraak wilt maken, kun je via deze link het intake formulier invullen. Zodra je dit hebt gedaan krijgen wij hier een melding van en nemen we de informatie door. Op basis van deze informatie beoordelen we of we genoeg weten om je direct in te plannen voor een tattoo sessie, of dat er eerst een design consult nodig is. We nemen contact met je op via de mail, om een datum af te spreken en de aanbetaling voor de reservering af te ronden.

Is tattooshop Tradtoo goedgekeurd door de GGD?

Tattooshop Tradtoo is in het bezit van een GGD-vergunning. We werken dan ook strikt volgens de nieuwe NEN-EN norm.
Je kunt ons dan ook vinden via deze link: https://www.veiligtatoeerenenpiercen.nl/vind-hier-je-studio

Er wordt bij Tradtoo strikt gewerkt volgens de landelijke richtlijnen van veilig tatoeëren. Er wordt uitsluitend gebruik gemaakt van wegwerpnaalden, en alles dat aangeraakt wordt tijdens het tatoeëren, is verpakt in plastic. Dit wordt na elke sessie direct weggegooid en alles wordt grondig gedesinfecteerd. We tatoeëren volgens de strikte regels en gebruiken uitsluitend tattoo inkt van de (vegan) merken Intenze en Eternal. Deze merken staan constant onder zeer strenge Nederlandse keuringen. Ook worden alle producten die wij gebruiken, uitsluitend bij Nederlandse leveranciers ingekocht. 

Hoe moet ik mijn nieuwe tatoeage verzorgen?

Wij houden de nazorg instructies van de GGD aan. Je krijgt na het zetten van je tatoeage uitleg van de artiest over hoe je hem moet verzorgen en je krijgt een brochure mee waar alle instructies nog een keer duidelijk op staan. Ook kun je de informatie hier nog eens nalezen. Heb je nog vragen over de nazorg neem dan gerust contact met ons op.

Waarom mag ik geen vaseline gebruiken?

We adviseren als nazorg zalf Bepanthen tatoo zalf. De meerwaarde van Bepanthen ten opzichte van een zalf die alleen een laagje legt, zoals vaseline, is de werkzame stof dexpanthenol. Uit wetenschappelijke studies blijkt dat de huid sneller geneest met een zalf die dexpanthenol bevat dat een zalf die ‘alleen vet’ bevat Bepanthen heeft het voordeel dat het de huid niet verstikt. Vaseline doet dit wél.

Voordelen Bepanthen; de tubes worden steriel gevuld en 100% afgesloten geleverd. Voor het eerste gebruik moet een verzegeling in de dop worden gebroken. Door het hoge vetpercentage (70%) werkt Bepanthen licht bacterieremmend (vergelijkbaar met vaseline). Daarnaast legt de gezuiverde en geraffineerde lanoline een beschermend laagje op de huid. Bepanthen bevat geen onnodige bestanddelen zoals conserveermiddelen en geur- of kleurstoffen (omdat deze allergische reacties kunnen veroorzaken). Het bevat uitsluitend ingrediënten waarvan de klinische veiligheid is vastgesteld. 

Doet het laten zetten van een tatoeage pijn?

Spanningen en of zenuwen zullen er vrijwel altijd zijn. Zeker bij het zetten van je allereerste tatoeage. Iedereen ervaart het op een andere manier. Laat je vooral niet afschrikken door verhalen van anderen. Uiteindelijk komt het neer op prikken met een naald in je huid, voelen doe je het dus altijd. Het hangt van heel veel bijkomende factoren af hoeveel pijn het doet. Tijdens het zetten van een tattoo maakt je lichaam endorfine aan, dit is een lichaamseigen pijnstiller wat er dus voor zorgt dat je minder pijn voelt. Proberen te ontspannen is het beste wat je kunt doen, niet alleen voor je eigen gemoedstoestand maar ook voor die van de artiest.

Mag ik pijnstilling gebruiken?

Sommige klanten willen voor of tijdens het laten zetten van een tatoeage pijnstilling gebruiken. Voor de tattoo artiest zijn hier een aantal regels aan verbonden. Als je Emla® crème wilt gebruiken moet je dit middel wel zelf alvorens je afspraak aanbrengen. De tattooshop mag dit niet aanbrengen, importeren, verkopen of bewaren. Stel ons in elk geval altijd op de hoogte! Je mag tijdens of na het zetten van een tatoeage vrij verkrijgbare pijnstillers gebruiken zoals paracetamol. Gebruik geen bloed verdunnende middelen die acetylsalicylzuur bevatten.

Ik ben nog geen 18, mag ik een tatoeage laten zetten? 

veilig tatoeëren en piercen

Het is de verantwoordelijkheid van de ondernemer om deze leeftijdsgrenzen goed te bewaken. Bij het niet naleven ervan, kan de NVWA u een boete opleggen of de vergunning laten intrekken door de GGD. De regels rondom leeftijdsgrenzen vindt u in artikel 24 van de Warenwet. Ben je tussen de 16 tot 18 jaar dan zetten wij alleen tatoeages in bijzijn van de wettelijk vertegenwoordiger. Tevens moet het toestemmingsformulier ondertekend worden door zowel de vertegenwoordiger als door de klant zelf. Volgens de wet mag je getatoeëerd worden vanaf 12 met ouderlijk toezicht maar hier staan wij niet achter.

Wij tatoeëren vanaf 16 tot en met 18 jaar alleen met toestemming en aanwezigheid van de ouders. 

Kan ik een tatoeage laten zetten met crematie as?

De voedsel- en warenautoriteit (VWA) heeft dit verboden omdat de as niet 100% steriel is. As van een overledene heeft een hittebehandeling gehad maar is bij verwerking in een tatoeage zeker niet meer steriel. As kan alle mogelijke schadelijke verbrandingsproducten bevatten; van zware metalen tot polycyclische aromaten en dioxinen. Vooraf is niet bekend welke schadelijke stoffen aanwezig zijn, en wat de gevolgen zijn op de langere termijn. Het is verboden om te handelen in strijd met de hygiënerichtlijnen. Een verboden handeling kan invloed hebben op de vergunning en dit risico willen wij niet nemen.  

Knappen jullie ook tatoeages op en/ of zetten jullie ook cover-up tattoos?

Dat ligt eraan in wat voor staat de tatoeage is. Stuur ons een mail en stuur duidelijke foto's mee. Beschrijf wat je wensen zijn, dan hoor je zo snel mogelijk of wij je tatoeage kunnen opknappen of coveren. Zorg ervoor dat je een globaal idee hebt van welke richting je op wilt met je tatoeage, dan kunnen we je beter adviseren. Probeer wel open-minded te zijn want bij cover ups kan niet elk ontwerp gebruikt worden.

Zetten jullie ook piercings?

Nee, er worden bij tattooshop Tradtoo geen piercings gezet.

Mag ik eten meenemen in de tattooshop?

In de tattoostudio zelf is eten niet toegestaan maar in de wachtkamer/ shop kun je gerust tijdens de pauze even wat eten en drinken.

Mag ik iemand meenemen als ik mijn tatoeage laat zetten?

Het laten zetten van een tatoeage is voor sommigen een spannende gebeurtenis. Het is dan ook geen probleem om iemand mee te nemen, maar bedenk wel dat het zetten van een tatoeage concentratie vraagt van de artiest. We vragen jou en je vriend/in hier dan ook rekening mee te houden.  Soms is het te druk in de tattoostudio en kan er worden verzocht of de aanhang in de wachtruimte kan plaatsnemen. 

Ik heb geen oppas voor mijn kinderen, mag ik ze meenemen?

Nee, sorry. Kinderen worden niet toegelaten in de tattoo studio. Het laten zetten van een tatoeage kan soms flink wat tijd in beslag nemen en kinderen zijn over het algemeen niet zo goed in het stilzitten. Daarnaast zijn er met kinderen te veel risico's. We werken volgens strikte richtlijnen van de GGD om kruisbesmetting e.d. te voorkomen. Kinderen zijn zich vaak niet bewust van de gevaren in de omgeving en zijn nieuwsgierig. Iets aanraken, omgooien, is zo gebeurd.

Staat jouw vraag er niet tussen? Stuur ons gerust een e-mail. 
E-mailen
Map
Info
Instagram