Tattooshop
TRADTOO

Veel gestelde vragen

Werken jullie alleen op afspraak?

Ja, er wordt veel tijd en aandacht besteed aan het bespreken, het ontwerpen en uiteindelijk in het zetten van elke tatoeage. Daarnaast willen we geen tijdsdruk tijdens de tattoo sessie. Mede om deze reden zetten wij tatoeages alleen op afspraak.

 Is Tradtoo goedgekeurd door de GGD?

 Ja, Tradtoo is een door de GGD gekeurde tattoo shop. Wij werken dan ook strikt volgens de richtlijnen.

Hoe moet ik mijn nieuwe tatoeage verzorgen?

Wij houden de nazorg instructies van de GGD aan. Je krijgt na het zetten van je tatoeage uitleg van de artiest over hoe je hem moet verzorgen en je krijgt een de nazorginstructies mee waar alle instructies nog een keer duidelijk op staan. Ook kun je de informatie nog eens nalezen op de website. Heb je nog vragen neem dan gerust contact met ons op.

Welke nazorg zalf moet ik hebben?

We adviseren als nazorg Bepanthen baby; de meerwaarde van Bepanthen ten opzichte van een zalf die alleen een laagje legt, zoals vaseline, is de werkzame stof dexpanthenol. Uit wetenschappelijke studies blijkt dat de huid sneller geneest met een zalf die dexpanthenol bevat dat een zalf die ‘alleen vet’ bevat Bepanthen heeft het voordeel dat het de huid niet verstikt. Vaseline doet dit wél.

Voordelen Bepanthen;
de tubes worden steriel gevuld en 100% afgesloten geleverd.
Voor het eerste gebruik moet een verzegeling in de dop worden gebroken.
Door het hoge vetpercentage (70%) werkt Bepanthen licht bacterieremmend (vergelijkbaar met vaseline).
Daarnaast legt de gezuiverde en geraffineerde lanoline een beschermend laagje op de huid.
Bepanthen bevat geen onnodige bestanddelen zoals conserveermiddelen en geur- of kleurstoffen (omdat deze allergische reacties kunnen veroorzaken). Het bevat uitsluitend ingrediënten waarvan de klinische veiligheid is vastgesteld.

Doet het laten zetten van een tatoeage pijn?

Spanningen en of zenuwen zullen er vrijwel altijd zijn. Zeker bij het zetten van je allereerste tatoeage. Iedereen ervaart het op een andere manier. Laat je vooral niet afschrikken door verhalen van anderen. Uiteindelijk komt het neer op prikken met een naald in je huid, voelen doe je het dus altijd. Het hangt van heel veel bijkomende factoren af hoeveel pijn het doet. Tijdens het zetten van een tattoo maakt je lichaam endorfine aan, dit is een lichaamseigen pijnstiller wat er dus voor zorgt dat je minder pijn voelt. Proberen te ontspannen is het beste wat je kunt doen, niet alleen voor je eigen gemoedstoestand maar ook voor die van de artiest.

Mag ik pijnstilling gebruiken?

Sommige klanten willen voor of tijdens het laten zetten van een tatoeage pijnstilling gebruiken. Voor de tattoo artiest zijn hier een aantal regels aan verbonden. Als je Emla® crème wilt gebruiken moet je dit middel wel zelf meebrengen. De tattooshop mag dit niet importeren, verkopen of bewaren. Wel mag de tattoo artiest dit volgens de gebruiksaanwijzing aanbrengen. Stel ons in elk geval altijd op de hoogte! Je mag tijdens of na het zetten van een tatoeage vrij verkrijgbare pijnstillers gebruiken zoals paracetamol of ibuprofen. Gebruik geen bloedverdunnende middelen die acetylsalicylzuur bevatten.

Ik ben nog geen 18, mag ik een tatoeage laten zetten?

Ben je tussen de 16 tot 18 jaar dan zetten wij alleen tatoeages in bijzijn van de wettelijk vertegenwoordiger. Tevens moet het toestemmingsformulier ondertekend worden door zowel de vertegenwoordiger als door de klant. Volgens de wet mag je getatoeëerd worden vanaf 12 met ouderlijk toezicht maar hier staan wij zelf niet achter. 

Kan ik een tatoeage laten zetten met de as van mijn dierbare?

De voedsel en warenautoriteit ( VWA) heeft dit verboden omdat het as niet 100% steriel is. De kans op infecties is altijd groter als bij het zetten van een gewone tatoeage. As van een overledene heeft dan wel een hittebehandeling gehad, maar op het moment dat het verwerkt wordt in een tatoeage zal het zeker niet meer steriel zijn. Daarnaast kan de as alle mogelijke schadelijke verbrandingsproducten bevatten, van zware metalen, tot polycyclische aromaten, tot dioxinen. Vooraf is niet bekend welke schadelijke stoffen aanwezig zijn en wat de gevolgen op langere termijn zullen zijn. Veel tatoeëerders beginnen er dan ook niet aan omdat zij uiteindelijk toch verantwoordelijk blijven voor de gezette tatoeage. Ook de Nederlandse Bond voor Tatoeëerders raad het haar leden af. Daarnaast is het verboden om te handelen in strijd met de hygiënerichtlijn. Een verboden handeling kan invloed hebben op de vergunning en dit risico willen wij niet nemen.

Knappen jullie ook tatoeages op waar ik niet tevreden over ben?

Dat ligt er een beetje aan in welke staat de tatoeage is. Wij kunnen via de mail of telefonisch niet inschatten of je tattoo op te knappen is. Kom langs in de shop om de tattoo even te laten zien, dan kunnen we aan de hand daarvan bepalen of we hem kunnen opknappen.

Kan ik mijn oude tatoeage ook bij jullie laten coveren?

In principe kan dat, mits je tatoeage daarvoor geschikt is. Wij kunnen via de mail of telefonisch niet inschatten of je tattoo te coveren is. Kom  eerst even langs in de shop dan kunnen we de mogelijkheden bespreken. Zorg wel dat je een globaal idee hebt welke richting je op wilt met je tatoeage, dan kunnen we je beter helpen. Probeer wel open-minded te zijn want bij cover ups kan niet elk ontwerp gebruikt worden.

Zetten jullie ook piercings?

Vanaf Juli 2019 is Yasmijn met haar eigen onderneming Yasz Piercings in onze shop komen piercen. Om een afspraak te maken of voor meer informatie kun je terecht op haar website; https://www.yaszpiercings.nl en volg haar op Instagram.

Mag ik eten meenemen in de tattooshop?

In de studio zelf is eten niet toegestaan maar voor in de shop kun je gerust even wat eten.

Mag ik iemand meenemen als ik mijn tatoeage laat zetten?

Het laten zetten van een tatoeage is voor sommigen een spannende gebeurtenis. Het is dan ook geen probleem om iemand mee te nemen, maar bedenk wel dat het zetten van een tatoeage concentratie vraagt van de artiest. We vragen je dan ook hier rekening mee te houden. Het is zeker niet de bedoeling om er met je hele vriendengroep een gezellig uitje van te maken. Wij willen al onze klanten een zo ontspannen mogelijke ervaring bieden en uit ervaring kunnen we afraden iemand mee te nemen.

Ik heb geen oppas voor mijn kinderen, mag ik ze meenemen?

Nee, Kinderen worden niet toegelaten in de tattoo studio. Het laten zetten van een tatoeage kan soms flink wat tijd in beslag nemen en kinderen zijn over het algemeen niet zo goed in het stilzitten. Daarnaast zijn er gezondheidsrisico's. We werken volgens strikte richtlijnen van de GGD om kruisbesmetting e.d. te voorkomen. Kinderen zijn zich vaak niet bewust van de gevaren in de omgeving en zijn nieuwsgierig. Iets aanraken of omgooien is zo gebeurd.

Staat je vraag er niet tussen? Neem dan gerust contact met ons op. 

 
 
 
E-mailen
Bellen
Map
Info
Instagram