Tatoeages en piercings worden alleen op afspraak gezet. Wil je een afspraak maken, stuur ons dan een mailtje of een berichtje via whatsapp.
Tattooshop Tradtoo is in het bezit van een GGD-vergunning. We werken dan ook strikt volgens de nieuwe NEN-EN norm.
Je kunt ons dan ook vinden via deze link: https://www.veiligtatoeerenenpiercen.nl/vind-hier-je-studio
Er wordt bij Tradtoo strikt gewerkt volgens de landelijke richtlijnen van veilig tatoeëren. Er wordt uitsluitend gebruik gemaakt van wegwerpnaalden, en alles dat aangeraakt wordt tijdens het tatoeëren, is verpakt in plastic. Dit wordt na elke sessie direct weggegooid en alles wordt grondig gedesinfecteerd.
Wij houden de nazorg instructies van de GGD aan. Je krijgt na het zetten van je tatoeage uitleg van de artiest over hoe je hem moet verzorgen en je krijgt een document mee waar alle instructies nog een keer duidelijk op staan. Ook kun je de informatie hier nog eens nalezen. Heb je nog vragen over de nazorg neem dan gerust contact met ons op.
Spanningen en of zenuwen zullen er vrijwel altijd zijn. Zeker bij het zetten van je allereerste tatoeage. Iedereen ervaart het op een andere manier. Laat je vooral niet afschrikken door verhalen van anderen. Uiteindelijk komt het neer op prikken met een naald in je huid, voelen doe je het dus altijd. Het hangt van heel veel bijkomende factoren af hoeveel pijn het doet. Tijdens het zetten van een tattoo maakt je lichaam endorfine aan, dit is een lichaamseigen pijnstiller wat er dus voor zorgt dat je minder pijn voelt. Proberen te ontspannen is het beste wat je kunt doen, niet alleen voor je eigen gemoedstoestand maar ook voor die van de artiest.
Sommige klanten willen voor of tijdens het laten zetten van een tatoeage pijnstilling gebruiken. Voor de tattoo artiest zijn hier een aantal regels aan verbonden. Als je Emla® crème wilt gebruiken moet je dit middel wel zelf alvorens je afspraak aanbrengen. De tattooshop mag dit niet aanbrengen, importeren, verkopen of bewaren. Stel ons in elk geval altijd op de hoogte! Je mag tijdens of na het zetten van een tatoeage vrij verkrijgbare pijnstillers gebruiken zoals paracetamol. Gebruik geen bloed verdunnende middelen die acetylsalicylzuur bevatten.
Het is de verantwoordelijkheid van de ondernemer om deze leeftijdsgrenzen goed te bewaken. Bij het niet naleven ervan, kan de NVWA u een boete opleggen of de vergunning laten intrekken door de GGD. De regels rondom leeftijdsgrenzen vindt u in artikel 24 van de Warenwet. Ben je tussen de 16 tot 18 jaar dan zetten wij alleen tatoeages in bijzijn van de wettelijk vertegenwoordiger. Tevens moet het toestemmingsformulier ondertekend worden door zowel de vertegenwoordiger als door de klant zelf. Volgens de wet mag je getatoeëerd worden vanaf 12 met ouderlijk toezicht maar hier staan wij niet achter.
Wij tatoeëren vanaf 16 tot en met 18 jaar alleen met toestemming en aanwezigheid van de ouders.
De voedsel- en warenautoriteit (VWA) heeft dit verboden omdat de as niet 100% steriel is. As van een overledene heeft een hittebehandeling gehad maar is bij verwerking in een tatoeage zeker niet meer steriel. As kan alle mogelijke schadelijke verbrandingsproducten bevatten; van zware metalen tot polycyclische aromaten en dioxinen. Vooraf is niet bekend welke schadelijke stoffen aanwezig zijn, en wat de gevolgen zijn op de langere termijn. Het is verboden om te handelen in strijd met de hygiënerichtlijnen. Een verboden handeling kan invloed hebben op de vergunning en dit risico willen wij niet nemen.
Dat ligt eraan in wat voor staat de tatoeage is. Stuur ons een mail en stuur duidelijke foto's mee. Beschrijf wat je wensen zijn, dan hoor je zo snel mogelijk of wij je tatoeage kunnen opknappen of coveren. Zorg ervoor dat je een globaal idee hebt van welke richting je op wilt met je tatoeage, dan kunnen we je beter adviseren. Probeer wel open-minded te zijn want bij cover ups kan niet elk ontwerp gebruikt worden.
Vanaf heden is Sammy beschikbaar voor het zetten van piercings. Neem gerust contact met haar op via Whatsapp: 0628257737 of neem een kijkje op haar website: Sammy piercings
In de tattoostudio zelf is eten niet toegestaan maar in de wachtkamer/ shop kun je gerust tijdens de pauze even wat eten en drinken.
Het laten zetten van een tatoeage is voor sommigen een spannende gebeurtenis. Het is dan ook geen probleem om iemand mee te nemen, maar bedenk wel dat het zetten van een tatoeage concentratie vraagt van de artiest. We vragen jou en je vriend/in hier dan ook rekening mee te houden. Soms is het te druk in de tattoostudio en kan er worden verzocht of de aanhang in de wachtruimte kan plaatsnemen.
Nee, sorry. Kinderen worden niet toegelaten in de tattoo studio. Het laten zetten van een tatoeage kan soms flink wat tijd in beslag nemen en kinderen zijn over het algemeen niet zo goed in het stilzitten. Daarnaast zijn er met kinderen te veel risico's. We werken volgens strikte richtlijnen van de GGD om kruisbesmetting e.d. te voorkomen. Kinderen zijn zich vaak niet bewust van de gevaren in de omgeving en zijn nieuwsgierig. Iets aanraken of omgooien, is zo gebeurd.